Pravila privatnosti – Medikor Beauty
×

Korisnička podrška

Pravila privatnosti

Pravne informacije

Tvrtka MEDIKOR d.o.o. kao vlasnik ove web stranice navodi sljedeće pravne informacije sukladno Zakonu o trgovačkim društvima.

Osnovne informacije

Naziv tvrtke: MEDIKOR zastupanje i posredovanje u prometu usluga, d.o.o.

Sjedište tvrtke: Jaruščica 9 E, 10 000 Zagreb, Hrvatska

Kontaktni podaci

E-pošta: info@medikor.hr

Telefon: +385 1 3689 666

 

Pravne napomene

Tvrtka MEDIKOR d.o.o. kao vlasnik ove web stranice (u tekstu navedene i kao „Internet stranica“) propisuje ovaj dokument kao vodič o korištenju i zaštiti privatnosti.

Svako korištenje web stranice medikor.hr podložno je niže navedenim uvjetima i odredbama. Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stranica niti sadržaji na stranici ne smiju se dalje kopirati, reproducirati ili na neki drugi način distribuirati bez izričitog pristanka tvrtke MEDIKOR d.o.o.

MEDIKOR d.o.o. uložiti će razuman napor kako bi se na navedenoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovoran za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju ovoj web stranici koriste njen sadržaj na vlastitu odgovornost. MEDIKOR d.o.o. neće biti odgovoran ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja ove web stranice ili zbog bilo koje pogreške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

MEDIKOR d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga te neće biti odgovoran ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

 

Izjava o sigurnosti

Sigurnost podataka na ovim web stranicama osigurana je korištenjem sigurnosnog protokola Secure Socket Layer (SSL) sa 128-bitnom enkripcijom podataka. Razmjena podataka na taj je način zaštićena od neautoriziranog pristupa.

 

Zaštita privatnosti

Zaštita privatnosti opisuje kako MEDIKOR d.o.o. postupa s osobnim podacima korisnika koje zaprimi tijekom korištenja web stranice. Pod osobnim se podacima smatraju identifikacijski podaci: ime, prezime, adresa e-pošte, telefonski broj, broj mobitela ili broj telefaksa, tj. podaci koji inače nisu javno dostupni, a koje je MEDIKOR d.o.o. doznao tijekom korištenja ove Internet stranice. MEDIKOR d.o.o. obvezuje se da će osobne podatke korisnika koristiti samo u identifikacijske svrhe pri korištenju Internet stranice, kako bi korisniku omogućio korištenje svih pruženih opcija i isporuku naručenih proizvoda. MEDIKOR d.o.o. osobne podatke korisnika čuvati će u tajnosti, neće ih distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez prethodne suglasnosti korisnika.

 

Prikupljanje, obrada i zaštita osobnih podataka

MEDIKOR se obvezuje i jamči da će u svakom konkretnom slučaju osobne podatke korisnika Internetskih stranica medikor.hr obrađivati savjesno i pošteno, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite u cilju sprječavanja neovlaštenog objavljivanja i zlouporabe, sukladno sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka.

Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su potrebni za obavljanje posla. Svi djelatnici MEDIKOR d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

MEDIKOR neće dostavljati osobne podatke korisnika trećoj osobi osim ako Zakon nalaže drugačije. Osobni podaci korisnika obrađivati će se do opoziva pristanka, nakon čega će biti trajno uništeni.

Zavisno od svrhe prikupljanja i obrade osobnih podataka, MEDIKOR korisnika može tražiti da ostavi sljedeće podatke: ime, prezime, korisničko ime, adresu e-pošte, kućnu adresu, adresu dostave, grad, poštanski broj, državu i telefon.

MEDIKOR prikuplja i obrađuje osobne podatke Korisnika isključivo na osnovu pristanka korisnika.

Osobne podatke MEDIKOR ne prikuplja samim posjetom korisnika naših web stranica, nego tek pri samostalnom upisu podataka kod predaje narudžbe, registracije, prijave na newsletter ili slanjem upita putem kontaktnog obrasca.

Pristanak za prikupljanje i obradu podataka korisnik izražava popunjavanjem posebno predviđenog formulara za usluge ponuđene na web stranici. Korisnik taj pristanak može opozvati u bilo kojem trenutku.

MEDIKOR d.o.o. obvezuje se :

 • pružati zaštitu osobnih podataka korisnika na način da prikuplja samo podatke nužne za ispunjenje obveza;
 • informirati korisnike o načinu korištenja prikupljenih podataka;
 • redovno davati korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost uklanjanja istih s marketinških kampanja.

 

Prava davatelja osobnih podataka u skladu sa Zakonom o zaštiti podataka

U vezi s obradom podataka, korisnik ima sljedeća prava:

 • zatražiti pristup podacima (uvid, obavijest i izdavanje kopije), ispravku, dopunu, ažuriranje i brisanje podataka;
 • opozvati pristanak za obradu podataka, tj. u bilo koje doba odustati od dane privole i zatražiti prestanak daljnje obrade osobnih podataka;
 • biti obaviješteni od strane MEDIKOR o statusu gore navedenih zahtjeva.

 

Na temelju osobnog zahtjeva, korisnik ima pravo besplatno dobiti informacije o svojim osobnim podacima koji su pohranjeni. Osim toga, korisnik ima pravo usprotiviti se obradi svojih osobnih podataka u svrhe marketinga.

Kao što je prethodno navedeno, prema zakonskim odredbama korisnik ima pravo na ispravak, dopunu, onemogućavanje i brisanje osobnih podataka, ako su podaci nepotpuni, netočni ili neažurni i ako njihova obrada nije u skladu s odredbama Zakona.

Pristanak za prikupljanje i obradu osobnih podataka korisnik može opozvati u bilo kojem trenutku na jedan od sljedećih načina:

 • slanjem e-pošte na adresu info@medikor.hr;
 • slanjem pisma na MEDIKOR d.o.o. Jaruščica 9 E, 10 000 Zagreb.

 

Ukoliko korisnik opozove pristanak na obradu osobnih podataka MEDIKOR je dužan sve podatke toga korisnika bez odlaganja trajno uništiti, a najkasnije u roku od 15 dana od primitka opoziva.

U slučaju nedozvoljene obrade osobnih podataka imate pravo pokrenuti odgovarajući pravni postupak protiv MEDIKOR pred nadležnim tijelima i u skladu s važećim propisima Republike Hrvatske.

Politika privatnosti odnosi se samo na korištenje ovih web stranica, vrijedi samo za teritorij Republike Hrvatske i ne odnosi se na poveznice koje mogu sadržavati ove web stranice, a koje vode na druge web stranice i ne vrijedi za teritorije drugih zemalja (država). MEDIKOR nije odgovoran za sadržaj ili Policu privatnosti tih web stranica. Ukoliko saznate da te web stranice vode na neke treće web stranice s neprikladnim sadržajem ili nepovoljnom Policom privatnosti, kontaktirajte nas i mi ćemo takve poveznice ukloniti.

 

Newsletter

Kada se prijavite na naš newsletter (bliten) putem forme koju smo stavili na našu web stranicu, dozvoljavate nam da obradimo Vaše osobne podatke temeljem Vaše izričite suglasnosti koju ste dali korištenjem spomenute forme. Koristit ćemo newsletter kako bismo informirali pretplaćene korisnike o našim promocijama, ponudama i novostima. Nećemo koristiti informacije prikupljene Vašom prijavom na newsletter u bilo koju drugu svrhu, što uključuje dijeljenje Vašim podataka s trećim stranama i slanje neželjene pošte (engl. spam).

U svakom newsletter-u i marketinčkoj poruci treba biti poveznica za odjavu s liste kako biste lako mogli prestati primati naše poruke.

 

Kolačići

Ova web stranica koristi kolačiće (engl. cookies) kako bi radila pravilno sa svim funkcionalnostima i kako bi MEDIKOR mogao raditi na unaprjeđenju iste te poboljšanju korisničkog iskustva. Prema zakonima Europske unije, obvezni smo prije spremanja kolačića zatražiti pristanak korisnika. To znači da korištenjem ove web stranice pristajete na uporabu tih datoteka. Kolačići neće nauditi Vama ili Vašem računalu, ali ih možete onemogućiti ako želite. Imajte na umu da zbog onemogućavanja kolačića možda nećete moći koristiti pojedine funkcionalnosti ove web stranice.

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje internetski preglednici spremaju na Vaše računalo pri pristupanju pojedinim web stranicama kako bi se omogućila dodatna funkcionalnost tih stranica. Kolačići su napravljeni s namjerom da budu jednostavni mehanizam za pamćenje ključnih informacija ili pamćenje korisnikove internetske povijesti, a mogu biti korišteni i u svrhu pamćenja informacija koje su se unosile u određena polja (imena, adrese, lozinke, itd.). Nakon prvog posjeta web stranici, svaki puta kada web preglednik zatraži identičnu stranicu sa servera, kolačići se s korisničkog računala šalju na server.

Kako onemogućiti kolačiće?

Isključivanjem kolačića odlučujete hoćete li dopustiti njihovo pohranjivanje na Vašem računalu. Postavke se mogu kontrolirati i mijenjati u Vašem web pregledniku.

Zašto koristimo kolačiće?

Naša web stranica koristi kolačiće:

 • kako bismo Vam omogućili što bolje korisničko iskustvo;
 • za praćenje statistika posjećenosti, tj. za skupljanje informacija o interakcijama korisnika na našim web stranicama;
 • za slanje naručenih proizvoda;
 • za normalno funkcioniranje stranice, tj. kako bi korisnicima bio olakšan pristup stranici.

 

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem web stranica MEDIKOR komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koju su Vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

 

Izmjena uvjeta i odredbi

MEDIKOR d.o.o. zadržava pravo mijenjanja i ažuriranja ovih Pravila privatnosti, bez prethodne najave. Svaka izmjena Pravila privatnosti biti će objavljena na web stranicama tvrtke MEDIKOR.