Recite zbogom celulitu! Pripremite svoje tijelo za ljeto već danas. – Medikor Beauty
×
Medikor beauty - Recite zbogom celulitu! Pripremite svoje tijelo za ljeto već danas.

Beauty stories

Recite zbogom celulitu! Pripremite svoje tijelo za ljeto već danas.

28.12.2022.

Dolaskom ljepšega vremena i s prvim zrakama sunca počinjemo razmišljati o celulitu te kako ga se riješiti. Dosta nam je dugih rukava te jedva čekamo da se skinemo u nešto lagano i lepršavo. No i dalje postoji jedan problem – celulit, pogotovo kada se trebamo skinuti u kupaći kostim. Taj trenutak osjećamo nelagodu zbog pokazivanja nesavršenosti na tijelu, a jedino rješenje je upoznati ga i krenuti u njegovo rješavanje.

Što je to celulit?

Celulit je potkožna naslaga masnog tkiva s karakterističnim udubinama i čvorićima što stvara efekt narančine kore, a često započinje u našim tinejdžerskim godinama. U ovakvom stanju tkiva,  krvne žile ne mogu više normalno obavljati svoju ulogu pa se zbog loše prokrvljenosti počinje u tijelu zadržavati voda i toksini. Upravo su to naslage koje tvore celulit.

Starenje ipak nije jedini uzrok kako se dugo vremena mislilo – debljanje, genetika ili neaktivan životni stil također može doprinijeti, a  spol također ima značajnu ulogu. Žene imaju veću vjerojatnost za celulit od muškaraca, jer muškarci imaju manje količine estrogena u tijelu.

Možemo li se u potpunosti riješiti celulita?

Nažalost, znanstvenici i liječnici nisu pronašli metodu sprečavanja razvoja celulita ili tretman koji bi mogao trajno spriječiti njegov nastanak. Ženski je organizam vrlo dinamičan i mijenja se u skladu s menstrualnim ciklusima, prehranom i životnim stilom. Čak i ako se celulit uspješno tretira, mogao bi se postupno početi pojavljivati.

Što učiniti za smanjenje pojave celulita?

Dobra vijest je da, iako se celulit ne može potpuno suzbiti, on se i dalje može tretirati raznim tehnikama. Zdrav životni stil trebao bi biti na prvom mjestu. Preporučuje se redovito vježbanje, zdrava i uravnotežena prehrana.

Iako je celulit  jedan od najvećih neprijatelja i ima ga gotovo svaka žena, ipak postoje učinkovita rješenja u borbi protiv njega. Donosimo vam prijedlog proizvoda koji će vam uspješno pomoći u tome:

Beurer cellulite releaZer

Prvi klinički testiran anticelulitni masažer. Klinički dokazano smanjuje celulit, poboljšava cirkulaciju u svim slojevima kože i poboljšava izgled kože. Povećava mikrocirkulaciju tkiva pomoću vibracija. Pospješuje i ubrzava razgradnju molekula masnoća u masnim stanicama te razgrađuje celulit u područjima gdje nastaje. Jednostavan je za primjenu čak i pod tušem.

Za primjetno glatke, čvrste i zategnute obline nakon samo 12 tjedana primjene.

Uz dodatan učinak drenaže smanjuje se izgled narančine kore. Udubljenja su manje vidljiva i nepravilnosti su smanjene u smislu primjetno glatke, čvrste, napete kože i oblina tijela.

Kako se koristi?

Prva faza – anticelulitna masaža

Stavite nekoliko kapi masažnog ulja na dlan, zatim ravnomjerno umasirajte ulje na dijelove tijela koje ćete tretirati. Za najbolje rezultate stavite nogu koju želite tretirati na stolac ili na rub kade. Cijeli tretman masaže bedra izvodite stojeći. Tretirajte vanjsku stranu bedara stranom sa šiljcima uz male kružne pokrete i srednji pritisak (otprilike 3 min). Uvijek se krećite od koljena prema gore.

Druga faza – drenaža

Uz srednji pritisak  kližite uređajem od koljena prema gore koristeći rub u boji. Jedan potez bi trebao biti dugačak oko 10 cm. Ponovite ovaj postupak 5 puta.

Učinkom drenaže smanjuje se izgled narančine kore. Udubljenja su manje vidljiva i nepravilnosti su smanjene u smislu primjetno glatke, čvrste i napete kože i oblina tijela. Uređaj je vrlo jednostavan za primjenu, a može se koristiti čak i pod tušem kao dio dnevne beauty rutine.

Beurer cellulite releaZer dobio je i svoju manju verziju – Beurer cellulite releaZer compact. Iako manji, jednako je učinkovit i zbog svoje veličine preporučuje se za masaže kod putovanja.

Beurer CM 50 malo drugačiji, no jednako kvalitetan anticelulitni masažer.

Namijenjen je tretiranju područja sklonih celulitu i nakupljanju masnih naslaga. Oponaša pokrete ruku tijekom profesionalne anticelulitne masaže. Učinkovita masaža masnoga tkiva potiče bolju cirkulaciju i smanjuje nakupine masnih naslaga. Uređaj je ergonomski dizajniran i omogućuje dvije jačine masaže.

Za bolji rezultat preporučuje se korištenje anticelulitnih krema ili ulja. Roleri masažera mogu se odvojiti i prati.

Pratite Medikor beauty na FacebookuInstagramu te YouTube kanalu.